Børnehjertefonden

Rasmus og Linus.jpg

Børnehjertefonden samler penge ind til hjertesyge børn og deres familier. Formålet er at støtte forskningen i medfødte hjertesygdomme samt være med til at give hjertebørnene et længere og bedre liv. Fonden støtter desuden aktiviteter der kan give børn og unge med hjertefejl og deres familier et bedre liv med en højere livskvalitet, trods sygdommen.

Hjertesygdom skal man leve med hele livet
Hjertesygdom er den hyppigst medfødte misdannelse, men er samtidig en overset sygdom - især blandt børn. Mange hjertebørn lever heldigvis et godt liv på trods af deres hjertesygdom, også selvom om mange af dem ikke har den samme energi som raske børn. Det viser sig f.eks. ved at de ikke kan dyrke sport på niveau med andre og oftere skal hvile sig efter en dag i skole eller børnehave. Mange børn har også nedsat indlæringsevne, hørelse eller syn som følge af deres hjertesygdom.

Børnehjertefonden er en del af Hjerteforeningen og arbejder med at vejlede, oplyse og varetage hjertebørnfamiliers interesser. Derudover arrangerer Børnehjertefonden weekender og oplevelser for hjertebørn, deres søskende og deres familier. 
Børnehjertefonden har også eget svømmehold og cykelhold, hvor alle hjertebørn er velkomne til at træne og hygge sig med ligestillede. Træningen forestås af voksne frivillige.

Eksempler på arrangementer:

Læs mere her.