Gå til sidens indhold

Case: FabricAir og Microsoft Intune

En modig og progressiv it-strategi i FabricAir har løftet performance internationalt og elimineret begrænsningerne i det lokale setup. Alt er flyttet i Microsoft Cloud, og den eksisterende on premises VDI-løsning er erstattet med Microsoft Intune. Resultatet er, udover økonomiske besparelser, nem styring og hurtig udrulning af applikationer og brugeradgange til medarbejdere i hele verden, ubegrænset kraft til tunge designapplikationer og eliminering af vedligehold for it-afdelingen.

 


International Microsoft Cloud strategi giver ubegrænset kraft

 

FabricAir har i syv år anvendt en VDI-løsning (Virtual Desktop Infrastructure) i alle afdelinger rundt om i verden. Gennem årene var der stødt flere udfordringer til, som det ville kræve store investeringer at løse. Blandt andet har FabricAirs egenudviklede softwareapplikationer med 3D-funktionalitet krævet en VDI-løsning med dedikerede og omkostningstunge GPU-processorer i hostingcentret.

”Vores VDI-løsning har kørt okay. Men vi havde et setup, hvor flere af vores applikationer, bl.a. vores Autodesk applikationer, ikke kunne køre optimalt, fordi de kræver ret kraftige grafikkort. De har derfor kørt på lokale servere i stedet. Det betyder, at it-afdelingen har haft mange vedligeholdelsesopgaver. Med vores behov for mere saft og kraft i maskinerne til at drive vores daglige forretningsopgaver skulle vi enten investere i endnu mere hardware og flere GPU’er. Eller vi skulle finde modet til at være firstmovers. Vi valgte det sidste,” siger Martin Fiil Hedegaard Larsen, IT Manager i FabricAir A/S.

En anden udfordring for FabricAir har været ustabile internetforbindelser rundt om i verden. For at logge sig på VDI-løsningen, skal man have en rimelig stabil forbindelse.

”Flest mulige arbejdsprocesser i FabricAir er automatiserede. Fra man lægger en ordre, til det færdige design er klart, og det færdige produkt er sendt til kunden, går der maksimalt en uge. For at vi kan sikre hurtige arbejdsprocesser, er brugerne afhængige af at have online adgang til applikationerne – alle steder fra. Men sidder du i et fly eller et sted uden internet, kan du ikke få adgang til applikationerne via VDI-løsningen. Og kommer du lidt ud på landet i Kina og USA, bliver internetforbindelsen meget ustabil,” siger han.

  • Om FabricAir

    FabricAir, der siden 1970erne har designet og produceret tekstilventilationsrør til bedre indeklima, sælger til virksomheder over hele verden. 

    Lige fra starten er deres teknologi udviklet med to enkle idéer for øje: at gøre det bedre og at gøre det nemmere.

    Virksomhedens it-afdeling har base i Danmark og servicerer ca. 160 brugere i bl.a. Norge, England, Italien, Spanien, Kina, Litauen, Ukraine og USA.

”Alle værktøjer og applikationer skal være tilgængelig i cloud, og vi skal ikke brug tid eller bekymre os om opgradering, indkøb af nye servere, vedligeholdelse el. lign. Vi skal automatisere mest muligt. Intune kunne give os en række fordele.”

Cloud Only. Forever.

Med udsigt til endnu højere licensomkostninger til løsningen pga. stadigt flere brugere blev det klart for Martin Fiil Hedegaard Larsen, at det var tid til at tænke i alternativer. Måske lægge VDI-løsningen i Microsoft Azure Cloud? Eller måske erstatte den med Microsoft Intune, en cloudbaseret service til mobile device management (MDM) og mobile application management (MAM)?

“Vi besluttede os for en Cloud Only-strategi fremadrettet. Vi vil ikke være afhængige af at have it liggende lokalt. Alle værktøjer og applikationer skal være tilgængelig i cloud, og vi skal ikke bruge tid eller bekymre os om opgradering, indkøb af nye servere, vedligeholdelse eller lignende. Vi skal automatisere mest muligt. Intune kunne give os en række fordele. Dels kan man arbejde på sin lokale maskine uden at være koblet på internettet, dels kan vi nemt styre, hvordan en maskine skal sættes op, hvilken software skal udrulles og til hvilke brugere. Det hele foregår fuldautomatisk,” siger Martin Fiil Hedegaard Larsen.

 

Højere hastigheder og hurtig skalering

”Det ville koste os en formue, hvis vi skulle opgradere vores eksisternede løsning med den hardware, vi har behov for. Med forholdsvist nye CPU’er og SSD-hardware i lokale maskiner får brugerne nu de muligheder og hastigheder, de har behov for. Derudover har vi fået en ekstrem fleksibilitet, når vi åbner kontorer rundt om i verden. Vi udvider kraftigt og har netop åbnet kontor i Mexico uden problemer, selvom internettet heller ikke er for stabilt der,” siger han.

Grundtanken for Martin Fiil Hedegaard Larsen er at bruge mindst muligt tid på det administrative i it-setup’et, og det har han opnået ved at fjerne de 35 fysiske servere og køre med 10 virtuelle servere i Azure.

”Alting er automatiseret – både styring, opdateringer og den daglige drift. Brugervenligheden i Azure og det velfungerende samspil med de øvrige Microsoft produkter i FabricAir frigiver tid, øger stabiliteten og understøtter forretningens behov til UG kryds og slange,” siger han.