Gå til sidens indhold

Case: Boligselskabet Sjælland og Microsoft Cloud Transformation

Boligselskabet Sjælland har ændret sin virksomhedsstatus til NGO og har i den proces opnået en langt mere fleksibel licensstruktur for Microsoft 365-applikationer. Boligselskabet Sjælland kan op- og nedgradere sine abonnementer og har fået hjælp til en mere korrekt licensering i forhold til hver enkelte medarbejders behov. Dette har sparet boligselskabet for megen administrativ tid og mange penge hver måned.


Ny status, ny licensstruktur og markante besparelser

 

Boligselskabet Sjælland administrerer ca. 13.000 lejemål, herunder almindelige boliger, ungdomsboliger og ældre-boliger fra Frederikssund i nord til Vordingborg i syd. Boligselskabet har 250 medarbejdere og driver en hybrid it-infrastruktur med eget it-driftscenter og applikationer i Azure Cloud, herunder Microsoft 365. 

”Tidligere havde vi status som enterprise hos Microsoft. Men som almennyttig nonprofitorganisation havde vi mulighed for at ændre vores virksomhedsstruktur til en NGO og dermed opnå betragtelige besparelser på licensering. Desuden kunne vi overgå til en mere fleksibel licenseringsmodel på tværs, hvor vi vælger til og fra afhængigt af vores behov,” siger Bjarne Groth Kjær, it- og digitaliseringschef Boligselskabet Sjælland.

 • Fordelene ved samarbejdet

  • Anselig økonomisk besparelse på licenser
   med den nye status
  • Ny licensstruktur sparer administration
   og drift af licenser
  • Mere fleksibilitet til it-afdelingen
  • Tydelig plan for projektet, sikrede en god proces

   

”Tidligere havde vi status som enterprise hos Microsoft. Men som almennyttig nonprofitorganisation havde vi mulighed for at ændre vores virksomhedsstruktur til en NGO og dermed opnå betragtelige besparelser på licensering. Desuden kunne vi overgå til en mere fleksibel licenseringsmodel på tværs, hvor vi vælger til og fra afhængigt af vores behov.”

CSP-abonnement øger friheden

Ønsket om at ændre virksomhedsstrukturen mundede ud i en selektionsproces med forskellige it-leverandører, og valget faldt på Conecto som betroet rådgiver.

”Det er godt for os at blive anerkendt som NGO, og vi har opnået en anselig økonomisk besparelse på licenser alene af den grund. Men derudover sparer vi nu også ressourcer på administration og drift af licenser. Nu ejer Conecto alt lige fra levering af Microsoft 365, indkøb af licenser, 1st level support, samt fakturering. Conecto er vores Microsoft Cloud Solution Provider,” siger han.

”Med et CSP-abonnement slipper vi for selv at styre licenserne, herunder indkøb, fornyelser og opgraderinger. I selvbetjeningsmodulet kan vi klikke licenser af og på løbende. Nogle licenser betaler vi på månedsbasis, andre på årsbasis. Vi skal ikke længere spekulere over, om vi er over- eller underlicenseret, for der er ingen nedre købsgrænse og ingen binding,” siger Bjarne Groth Kjær.

”Det er godt for os at blive anerkendt som NGO, og vi har opnået en anselig økonomisk besparelse på licenser alene af den grund. Men derudover sparer vi nu også ressourcer på administration og drift af licenser.”

 • Om Boligselskabet Sjælland

  Boligselskabet Sjælland administrerer ca. 13.000 lejemål over hele Sjælland. Boligselskabet har 250 medarbejdere og driver en hybrid it-infrastruktur med eget it-driftscenter og applikationer i Azure Cloud, herunder Microsoft 365.

   

”Det er godt for os at blive anerkendt som NGO, og vi har opnået en anselig økonomisk besparelse på licenser alene af den grund. Men derudover sparer vi nu også ressourcer på administration og drift af licenser.”

Intet nyt er godt nyt

Boligselskabet Sjælland har 250 brugere på Microsoft 365, og ingen er berørt af ændringerne.

”I it-afdelingen har det været et projekt af et vist omfang, men brugerne har intet mærket til ændringer i licensstrukturen. Og det er jo helt perfekt. Vores hverdag er blevet nemmere, fordi vi har fået meget større fleksibilitet. Og Conecto har fra start lagt en meget tydelig plan for, hvordan processen ville foregå, og hvem gør hvad hvornår. Vi har fået – og får stadig – en rigtig god service. Derfor har vi flere nye projekter i pipeline i samarbejde med Conecto,” siger han.

 

×
Ibrahim Taspinar
Ibrahim Taspinar

Kontakt Ibrahim Taspinar for at høre mere på +4531414657

Kontakt