Gå til sidens indhold

Ransomware Alert: WannaCry!

Som man nok har bemærket, så startede der fredag et verdensomspændende Ransomware-angreb, som har fået betydelig mediedækning, og som reelt også har haft betydelig effekt. Flere end 230.000 Windows PC'ere fordelt over 99+ lande er blevet ramt.

Skærmbillede 2017-05-15 kl. 09.25.48.png

Ransomware Alert: WannaCry!

Ransomware Alert: WannaCry!

Som man nok har bemærket, så startede der fredag et verdensomspændende Ransomware-angreb, som har fået betydelig mediedækning, og som reelt også har haft betydelig effekt. Flere end 230.000 Windows PC'ere fordelt over 99+ lande er blevet ramt, ilfg. https://en.wikipedia.org/wiki/WannaCry_cyber_attack.

Vi har også set på problemet, og hvordan man specifikt bør forholde sig i et Citrix-miljø for at forhindre dette angreb.
Ganske kort om selve WannaCry-angrebet; filer bliver krypteret og kan kun dekrypteres ved betaling via bitcoins.
Conecto anbefaler blandt andet, at man følger nedenstående punkter ift. beskyttelse i Citrix-miljøer og WannaCry. Dog er angrebet så nyt, at vi endnu ikke kender den fulde konsekvens. Man bør derfor holde sig opdateret her, samt på nettet generelt.

1. Applocker regler skal være på plads
2. Opdater antivirus
3. Opdater Microsoft hotfixes

Vi kører løbende opdatering på vores TechTalkers-community; og har du spørgsmål, kan du fange os på de sædvanlige kanaler eller via hjemmesiden https://conecto.dk/support/

Læs mere her: https://en.wikipedia.org/wiki/WannaCry_ransomware_attack

Tilbage til nyhedsoverigt