Gå til sidens indhold

Pas på IT-virussen "BadRabbit"

Den nye IT-virus "BadRabbit" spredes lige nu over hele verden. Virussen bruger inficerede websteder, som foregiver at være en opdatering til Adobe Flash – Klik derfor ikke på links, som handler om opdatering af Adobe Flash!

59ef6c3afc7e933b0c8b456b.jpg

Pas på IT-virussen "BadRabbit"

Den nye IT-virus "BadRabbit" spredes lige nu over hele verden. Virussen bruger inficerede websteder, som foregiver at være en opdatering til Adobe Flash – Klik derfor ikke på links, som handler om opdatering af Adobe Flash! 

Sent tirsdag aften (US vestkyst-tid) rapporterede U.S. Computer Emergency Readiness Team, at de begyndte at modtage rapporter om ransomware-angreb flere steder i verden.

Malwaren er hurtigt blevet døbt ”Bad Rabbit”, da den krypterer data og sender folk hen på en TOR-hjemmeside med navnet BadRabbit.

Bad Rabbit ransomware infiltrerede computere ved at udgive sig som en Adobe Flash installer på kompromitterede nyheds- og mediewebsites.

Det tjener som en påmindelse om, at folk aldrig skal downloade apps eller software fra pop-up-annoncer eller hjemmesider, der ikke tilhører softwarefirmaet.

Når ransomwaren inficerer en maskine, scanner den netværket for mapper med almindelige navne og forsøger at stjæle og udnytte brugeroplysninger til at komme på andre maskiner.

Mange anti-virus registrerer Bad Rabbit, herunder Windows Defender.

Firmaer der anvender Cisco Umbrella er umiddelbart ikke inficerede, idet Umbrella allerede filtrerer denne ransomware

Tag gerne fat i os, hvis du har spørgsmål vedr. dette angreb, og hvordan man kan beskytte sig - både mod Bad Rabbit og eventuelle fremtidige trusler. 

Læs mere om Ransomware-angrebet her.

Tilbage til nyhedsoverigt