Citrix Platinum Plus partnerstatus for 2023 opnået på rekordtid!

Conecto opnåede Citrix Platinum Plus partnerstatus for 2023 allerede i onsdags – på rekordtid igen i år…

Mads Lerager, Citrix-specialist hos Conecto, og Tobias Nawrocki, adm. direktør hos Conecto

Og hvorfor er det relevant for vores kunder?

Tobias Nawrocki, adm. direktør hos Conecto, sætter her ord på, hvorfor Citrix Platinum Plus partnerstatus og Citrix-teknologierne er så vigtigt et fokusområde for os:

“Conecto vil stå forrest, når det handler om at bringe teknologi i spil, som gør en reel forskel for vores kunder. At vi for 7. år i træk opnår Citrix Platinum Plus partnerstatus på rekordtid, viser med al tydelighed, dels hvor vigtig Citrix-teknologierne er for vores kunder, og dels hvor dygtige vores konsulenter er til at anvende teknologierne i samarbejde med vores kunder.”

Stor tak til vores kunder for deres tillid, og tak til hele #TeamConecto, der hver dag gør en kæmpe forskel for både kunder og kollegaer.

Conectos Citrix-ydelser

Når det kommer til Citrix, er Conecto Danmarks førende specialiserede løsningspartner med de højeste certificeringer i alle ender og kanter af Citrix-porteføljen. Vi tilbyder ydelser på Citrix og den afgørende infrastruktur inden for følgende områder:

  • Rådgivning (både teknisk og forretningsorienteret)
  • Salg af Citrix-licenser, service & produkter
  • Analyse & sundhedstjek
  • Design & arkitektur
  • POC & test
  • Teknisk projektledelse
  • Implementering & migrering
  • Service & drift (Full Managed Service 24/7/365)

Få hjælp af Conecto hele vejen rundt

Vi tror fuldt og fast på, at IT kan og skal fungere som en afgørende forskel i forhold til arbejdsglæde, konkurrenceevne og sikkerhed i de danske virksomheder.

Har I brug for det, tilbyder Conecto at være med helt fra den indledende fase – for eksempel til en inspirationsworkshop for din forretning og IT-ledelsen, og vi sparrer gerne vedrørende helt lavpraktiske detaljer omkring design og projektledelse af implementering.

Opstår der udfordringer og/eller spørgsmål i løbet af hverdagen, hjælper vi gennem support-kald, tickets, change requests, problems mm.