PDC

Færre licensomkostninger, øget performance og bedre brugeroplevelse

Vagtplanlægning med direkte integration til regionernes Citrix-platform

Færre licensomkostninger, øget performance og bedre brugeroplevelse er blandt de store gevinster, som regionerne oplever med PDC’s vagtplanlægningsapplikation.

Sammen med Conecto har PDC udviklet en model for afvikling af applikationen, der fører regionerne uden om PDC’s Citrix-installation og direkte ind i regionernes egen Citrix-installation. Løsningen blev testet i foråret 2021, og flere regioner er i gang med implementering.

PDC udvikler forretningskritiske planlægningssystemer til blandt andet flyselskaber, tv-stationer, detailhandlen, samt regioner og kommuner. I 30 år har store, personaletunge virksomheder i Danmark og globalt med op til 50.000 medarbejdere anvendt PDC’s planlægningssystemer. Systemerne er baseret på nyeste teknologier som kunstig intelligens for at optimere og smidiggøre ressourceplanlægning bedst muligt. Systemerne sikrer, at kabalen går op i forhold til at planlægge vagter, bytte vagter, følge arbejdstidsregler og lave omkostningsberegninger.

I Danmark udgør hospitaler og ældrepleje ca. 40% af PDC’s forretning, og systemerne hjælper regioner og kommuner til at optimere vagtplanlægning, så medarbejderne kan levere den bedst mulige pleje i forhold til budget og patientbehov.

”Vi ønskede at finde en ny model for afvikling af vores applikation til selve vagtplanlægningsdelen. Det er en Windows applikation, som kører på Citrix. For regionerne, der i forvejen har store Citrix-platforme, giver det dog ikke mening at tilgå applikationen gennem to Citrix-platforme, nemlig vores og dernæst deres egen. Det bliver mere komplekst og sløver performance – og så skal de tilmed betale dobbeltlicens til både Microsoft og Citrix. Vi ønskede en nemmere og mere agil løsning,” siger Leo Schou-Jensen, CTO, PDC A/S.

”Vi ønskede at finde en ny model for afvikling af vores applikation til selve vagtplanlægningsdelen. Sammen med Conecto udviklede en ny idé sig.”

Leo Schou-Jensen, CTO, PDC A/S.

Om PDC og VagtPlan

PDC udvikler forretningskritiske planlægningssystemer til blandt andet flyselskaber, tv-stationer, detailhandlen, samt regioner og kommuner. I 30 år har store, personaletunge virksomheder i Danmark og globalt med op til 50.000 medarbejdere anvendt PDC’s planlægningssystemer.

 • VagtPlan er den mest udbredte løsning til vagtplanlæggere i Danmark (tidligere “Tjenestetid”). VagtPlan har fuld integration til de primære lønsystemer fra Silkeborg Data, KMD og Statens Lønsystem.
 • VagtPlan er en alt-i-en-løsning, som bruges på tværs af alle medarbejdergrupper, hvad enten de er permanent ansatte eller midlertidige, og i alle faser fra planlægning, formidling af planer til driftsledelse og lønberegning
 • 85% af danske hospitaler planlægger deres personale med PDC’s VagtPlan
 • 4 ud af 5 danske regioner anvender PDC’s VagtPlan på deres hospitaler
 • 28 danske kommuner planlægger personale i ældreplejen med PDC’s VagtPlan
 • PDC tilbyder desuden MinPlan, en app til medarbejdere, og TeamPlan, en app til afdelings- ledere

Direkte integration med egen Citrix-platform

På et teknikermøde med Conecto og en af regionerne udviklede en ny idé sig: Direkte integration af planlægningssystemet med regionens egen Citrix-platform. ”Det er ikke set før, så vidt vi ved. Men nu hvor vi har testet det af og præsenteret det for andre regioner, kan vi mærke stor begejstring for denne model. Vi driver applikationen i vores eget hosting-miljø, samtidig med at applikationen integrerer direkte med kundens Citrix-miljø. Dvs. vi kan nu tilbyde planlægningsdelen som en SaaS-løsning,” siger Leo Schou-Jensen.

Fordelene for regionerne er, at brugeroplevelsen bliver bedre med single sign-on, performance optimeres, og det er regionernes egen it-afdeling, der supporterer Citrix.

Løsningen giver os både gladere kunder og øger vores konkurrenceevne. Derudover behøver regionerne ikke at ændre noget i deres opsætning. De tilgår applikationen fra de velkendte profiler og kan bibeholde fx printeropsætning i stedet for at installere en remote printerløsning,” siger han.

”Vi lægger ekspertisen og driften, hvor den hører hjemme. Og det tætte samarbejde mellem Conecto løfter utvivlsomt værdien af denne løsning. De er hundredmetermester i Citrix, og vi er det i planlægning. Derfor er de en stærk og dygtig samarbejdspartner for os,” siger han.

Fordelene ved løsningen

 • Øget performance
 • Bedre brugeroplevelse
 • Færre omkostninger til licenser
 • Brugerne anvender deres egen velkendte profil
 • Citrix supporteres af regionernes interne eller eksterne it-afdeling

Lad os tale om jeres digitale muligheder

Hos Conecto tror vi på, at it handler om mennesker. Med fokus på vores kunders visioner og praktik, udvikler vi meningsfulde it-løsninger, der forandrer og forbedrer menneskers hverdag.

Brian Sprogø

Head of Work Is Not A Place